Het Drents Kampioenschap

Afgelopen zaterdag reisden we af met FCC de Vaart naar de Rapid Wheels in Klazienaveen voor de laatste wedstijd van dit seizoen. Het Drents kampioenschap! Aan dit PK deden 36 fanatieke bmx’ers mee vanuit FCC de Vaart. Een mooi grote groep aan de start. Gelukkig bleef de voorspelde regen uit en was het droog maar aan die kou moeten we toch allemaal nog even wennen. Een BMX-wedstijd ver in november is dan ook echt een uitzondering. 

De manches en kwartfinales

De dag van dit Drents Kampioenschap begon goed met mooie plekken in de manches voor iedereen al was het best glad op de baan en vooral bij het starthek. Er werden alweer veel 1-tjes gescoord door Niels Verrijt, Divajo Balsala, Sil Strijker, Bjorn Boessenkool, Hayden Hagedoorn en Lhanieke Stuifzand. Daarnaast ook veel rijders bij de eerste 4 in de manches. Dit hield in een goed gevulde volgende ronde. De jongens van 9 en 10 jaar hadden een kwarfinale. Bij de jongens 9 jaar was het een sterk veld waarin helaas Nick Rumph, Tygo Hutten en Sem Harsevoort niet doorgingen naar de halve finale, met een nipte 5de plek was Tygo nog dicht bij een volgende ronde. Bij de jongens 10 jaar haalde Sil Stijker, Pim Palmers en Bjorn Boessenkool de volgende ronde, helaas eindigde de wedstijd voor Jairo Osseforth in de kwartfinale. 

De halve finales

Na een korte pauze maakte iedereen zich klaar voor de halve finale. De zon was er nog niet bij gekomen dus bleven de mutsen op bij het publiek. Wel weer mooi te zien hoe iedereen elkaar binnen de club letterlijk over de streep schreeuwde! En toen de halve finale. Iedereen stond in parc ferme en daar kwam Sil terug met een lekker band. Als een geoliede formule 1 pitstop doken hier 4 vaders op en binnen no-time kon Sil weer op tijd aansluiten bij zijn halve finale, al die adrenaline zette hij om in een mooie 2de plek dus door naar de finale! Voor Robin Boessenkool eindige een goede start helaas met een valpartij in de eerste bocht, en dat betekende geen finale. Naast Robin eindigde in de halve finale ook de strijd voor Pim Palmers, Koen Jans en Jorick Witten.

De finales van het Drents Kampioenschap

En dan kunnen we ons opmaken voor de finales. Met trots staan we met 14 rijders aan de start in de finale. De wedstrijden beginnen, iedereen wordt persoonlijk voorgesteld en bij elke clubgenoot wordt er uit volle borst gejuicht! Bij de jongens 4/5 jaar staat Melton Lijkendijk aan de start die zijn wedstijd goed voltooit met een mooi 4de plek, naast een dag vol lol ook nog een beker mee naar huis. Ook Noah Balsala met een 5de plek, Divajo Balsala met een 3de plek, Lenn Hutten met een 7de plek namen vol trots de beker mee naar huis. De strijd bij de jongens 10 jaar was spannend met twee kanshebbers aan het starthek. Na een goede start waren Sil en Bjorn samen met een andere rijder los van de rest en streden tot op de streep om de titel. Deze ging uiteindelijk naar Bjorn! Van harte gefeliciteerd!

Dit was niet de enigste titel van de dag binnen de club. Ook Niels Verrijt liet niemand voorbijkomen en ging als een raket van start tot finish waar ook voor hem de titel klaarlag, ook namens FCC gefeliciteerd! Daarnaast waren er ook mooie finale plekken voor Luuk Mulder met een 6de plaats, Noa Verrijt met een 4de plaats, Hayden Hagedoorn met een podiumplaats 3de, Lhanieke Stuifzand met een 7de plaats samen in de wedstijd met Chantal Sijbesma die 5de werd. Romy Groen behaalde samen met Arwen van Lieshout een mooie 6de plaats. Afgeladen met 14 bekers keren we weer terug naar Dedemsvaart.

Het wedstrijdseizoen is klaar. Iedereen gaat zich weer op zijn eigen manier voorbereiden voor het volgende seizoen. Iedereen bedankt voor het mooie seizoen en tot volgend jaar!

Uitslagen en foto’s

Via onderstaande links kan er worden door geklikt naar de betreffende site:
Uitslagen van de wedstrijd
Foto’s via Remco Huvermann
Foto’s via De Lochsprinters
Finale video’s via CRT Raalte