Gronings Kampioenschap in Zevenhuizen

Zaterdag 23 april, vroeg in de ochtend, vertrokken 14 rijders van FCC de Vaart om deel te nemen aan het Gronings Kampioenschap in Zevenhuizen.

De weersomstandigheden waren best goed alleen was er een behoorlijke wind waarvan de rijders wat hinder hadden.

Vanaf 08.45 uur kon er lekker getraind worden door de jongste rijders gevolgd door de oudere rijders om 09.45 uur. Om 11.00 uur werd het kampioenschap geopend, door de burgermeester van Gemeente Zuidplas waar Zevenhuizen onder valt, door voor de eerste manche het starthek te laten vallen.

Door onze rijders werd er vanaf het begin hard gestreden. Helaas met af en toe een valpartij. Voor Tobias Hagels betekende dat een bezoekje aan de tent van de EHBO. Hierna heeft hij moeten besluiten de wedstrijd niet verder uit te rijden.

De overige rijders kwamen zonder kleerscheuren door de manches. Voor Leanne Witten, Noud Pegtel, Koen Pegtel, Kyan Moes en Mitchell Dunnewind was dit al het einde van hun wedstrijddag. Zij hadden niet voldoende punten om door te gaan naar de halve finales of rechtstreekse finales.

Halve finales:

In de halve finales zagen we aan de start Nick Rumph (J10), Julen Beltman (J10), Luuk Mulder (J11) en Sil Strijker (J11). Hier wist Sil de halve finales door te komen en een plekje te bemachtigen in de finales. De anderen hebben hard gestreden maar kwamen iets te kort voor een plek in de finales.

De finales:

Met 5 rijders kwam FCC de Vaart aan de start van de finales. Chantal Sijbesma en Lhanieke Stuifzand (beide in klasse M10/11), Sil Strijker (J11), Annelies Alferink (Cruiser Dames) en Jorick Witten (J15).

In de klasse M10/11 had Lhanieke een slechte start en kon niet meer terug komen naar de voorkant van het veld. In deze klasse werd Chantal 3e en Lhanieke 8e.

Bij de J11 werd er hard gestreden om de eerste positie helaas lukte het Sil niet om helemaal naar voren te komen. Hij haalde een mooie 2e plek.

Bij de Cruiser bleef Annelies mooi in het midden van het veld en kon zij daar haar 4e plek vast houden tot de finishlijn.

Bij de J15 een zware bak rijders aan het hek. Jorick moest hier even inhouden en kwam niet meer verder naar voren. Hij finishte op de 8e plek.

Voor alle finalisten was er een mooie trofee in de vorm van een BMX-stuur.