Districtswedstrijd A3 Hengelo

Op zaterdag 14 mei reisden we af naar Het Twentse Ros in Hengelo voor de derde
districtswedstrijd. Aan het weer kon het niet liggen, de zon deed goed haar best en de
temperatuur was heerlijk. Enkele rijders zochten de schaduw van de tent en de bomen op maar over het algemeen was het nog niet te warm. De stemming in Hengelo zat er goed in.

Er werd getrakteerd door Koen Pegtel vanwege zijn verjaardag en Rudi Hein had voor iedereen ijsjes gehaald. Genoeg te smikkelen en smullen dus! Maar er werden ook goede zaken gedaan en de nodige punten bijgeschreven door maar liefst 41 rijders die vandaag aan de start verschenen in Hengelo.

Helaas zat de wedstrijd er na de manches op voor Quin Arkes, Daan Winters, Noud Pegtel, Jace de Roover, Thijs Po en Bas Winters. Wel hebben zij weer de nodige punten verzameld voor het klassement.

De Jongens

Bij de jongens van 8 jaar werd in de halve finale gestreden door Divajo Balsala, Bas
Meulenbelt, Tobias Hagels, Kyan Moes en Koen Pegtel. Koen moest in de halve finale flink op de rem nadat hij werd afgesneden waardoor hij nipt de finale miste. De rest zagen we hier wel terug. Het was enorm spannend en Divajo fietste voorop maar ging in de laatste bocht onderuit. Tobias pakte hier de tweede plaats.

Bij de jongens van 9 jaar fietsten Tygo Hutten, Cas Palmers en Thijs Wiersma een halve
finale en zij mochten alle drie door. Tygo pakte in de finale de tweede plaats en Cas de
derde.

Bij de jongens van 10 jaar zagen we Jairo Osseforth, Julen Beltman, Nick Rumph en Gilian Kleine terug in de halve finale. Alleen Nick lukte het om een finaleplaats te bereiken, een plek op het podium zat er helaas niet in.

Ook bij de jongens van 11 jaar werden goede zaken gedaan. Pim Palmers, Luuk Mulder en Teun Timmerman fietsten zowel een halve finale als in de finale waarbij de FCC de Vaart de drie podiumplaatsen bezetten. Pim werd eerste voor Luuk die het zilver pakte en Teun het brons.

Bij de jongens van 4 en 5 jaar ging Levy Verrijt rechtstreeks door naar de finale waar hij net als in de manches tweede werd.

Noah Balsala ging met 1-1-1 achter zijn naam ook in de finale bij de jongens van 6 jaar als eerste over de streep. Lenn Hutten had bij de jongens van 6 jaar ook enkel 1tjes achter zijn naam. In de finale kwam hij als tweede over de streep.

Bij de jongens van 12 jaar gingen Noah Gritter en Kite von der Heide door naar de finale. Een podiumplaats zat er voor beide heren niet in. Ditzelfde gold voor Finn Westerhof en Mitchell Dunnewind die een finale mochten fietsen bij de jongens van 13 jaar. Justin Okken zagen we terug in de finale bij de jongens van 14 jaar. Ook voor hem zat een podiumplek er vandaag niet in.

De Meiden

Ook bij de dames werden weer goede zaken gedaan. Iedereen mocht rechtstreeks door naar de finale. Noa Verrijt pakte hier de eerste plek bij de meisjes van 6-7 jaar. Quinty Lijkendijk was bij de meisjes van 8-9 jaar veruit de sterkste en liet dit ook in de finale weer zien. Bij de meisjes van 10-11 jaar werd in de finale gestreden door Lhanieke Stuifzand, Chantal Sijbesma en Najara van Lieshout. Lhanieke pakte hier, net als in de manches, de eerste plek. Chantal werd derde.

Leanne Witten en Willemijn Hein zagen we terug in de finale van de meisjes van 12-13 jaar. Willemijn pakte het goud, Leanne het zilver.

Open klasse

Ook in de open klasse werd er volop gestreden door rijders van FCC de Vaart:
Bij de Open boys 6-7, Girls 7-8 zagen we Noah Balsala en Lenn Hutten terug in de finale waar Noah eerste werd en Lenn tweede. Levy Verrijt fietste ook in deze groep mee en mocht ook een beker mee naar huis nemen.

Bij de Open boys 8-9, Girls 9-10 streden Lhanieke Stuifzand, Tygo Hutten, Divajo Balsala en Quinty Lijkendijk voor de beste plekken. Lhanieke werd in deze klasse eerste, Tygo volgde haar en pakte de tweede plaats.

Bij de Open boys 10-11, girls 11-12 fietste Pim Palmers een halve finale en in de finale pakte hij knap de tweede plaats.

Bij de Open boys 12-13, girls 13-14 zagen we Finn Westerhof terug. Een podiumplek zat er helaas niet in. Hetzelfde gold voor Jorick Witten die we terugzagen in de finale van de Open boys 14-15, girls 15-16

Met goede resultaten mochten we allemaal zeer tevreden weer naar huis terugkeren.

Tussenstand

Hieronder de link naar de tussenstand in het district
https://lochsprinters.nl/nieuws/nff/tussenstand-district-a3-hengelo/407/