Districtswedstrijd A2 Ommen

Zaterdag 30 april werd de tweede districtswedstrijd van het seizoen verreden bij de
Bissinghcrossers in Ommen. De dag begon bewolkt maar het zonnetje deed goed zijn best om door het wolkendek heen te prikken. De kou viel nog mee, maar in de loop van de dag lukte het de zon niet meer om zich te laten zien en een straf windje stak de kop op. Het werd er niet warmer op….

Gelukkig lieten de rijders zich hierdoor niet uit het veld slaan. Met maar liefst 39 rijders verscheen FCC de Vaart aan de start! Wat werd er weer gestreden om zoveel mogelijk punten voor het klassement binnen te halen.

Na de manches moesten we helaas afscheid nemen van Quin Arkes, Jace de Roover, Senn Eefting, Mitchel Dunnewind, Jorick Witten en Emil Pekel. Na de halve finales was ook voor Koen Pegtel, Kyan Moes, Daan Winters, Stijn Hagedoorn, Noud Pegtel en Thijs Pol de strijd gestreden. En reden zij vanuit Ommen alvast terug naar huis.

Maar liefst 27 rijders zagen we terug in de finale waar gestreden werd voor de beste
plekken.

De Jongens

Levy Verrijt werd tweede bij de jongens van 4 en 5 jaar. Noah Balsala had bij de jongens van 6 jaar enkel eentjes achter zijn naam staan en werd ook in de finale overtuigend eerste. Lenn Hutten pakte een mooie tweede plaats bij de jongens van 7 jaar. Bij de jongens van 8 jaar waren er finaleplaatsen voor Bas Meulenbelt, Divajo Balsala en Tobias Hagels.

Na een zeer spannende race pakte Divajo het zilver na Tobias die het goud pakte. Ook bij de jongens van 9 jaar stonden er drie rijders van de Vaart aan het hek. Tygo Hutten pakte het goud. Een plaats bij de eerste drie zat er voor Cas Palmers en Thijs Wiersma helaas vandaag niet in. Nick Rumph en Jairo Osseforth zagen we terug in de finale van de jongens van 10 jaar. Helaas kwamen zij te kort voor een podiumplaats. Pim Palmers, Luuk Mulder en Teun Timmerman zagen we terug in de finale van de jongens van 11 jaar. Luuk finishte als tweede vlak na Pim die het goud pakte. Bij de jongens van 12 jaar werd in de finale gestreden door Kite von der Heide en Bas Winters. Beiden kwamen te kort voor een podiumplaats. Ditzelfde gold voor Finn Westerhof (J13), Justin Okken (J14), Nick van der Veen en Robbie Hein (beiden J17).

De Meiden

Ook de dames van FCC de Vaart deden goede zaken vandaag! Noa Verrijt startte bij de
meisjes van 6 en 7 jaar met allemaal eentjes achter haar naam in de finale en kwam ook hier als eerste over de streep. Ditzelfde deed ook Quinty Lijkendijk bij de meisjes van 8 en 9 jaar en Lhanieke Stuifzand bij de meisjes van 10 en 11 jaar. Chantal Sijbesma pakte in deze categorie het brons. Een plek op het podium zat er voor Najara van Lieshout helaas niet in.

Leanne Witten en Willemijn Hein streden bij de meisjes van 12 en 13 jaar om de beste plek. Leanne was hier de sterkste, Willemijn behaalde een mooie tweede plaats.

Open klasse

We zagen 11 rijders van de Vaart nog terug bij de open klasse. Levy Verrijt, Lenn Hutten, Noah Balsala, Lhanieke Stuifzand, Chantal Sijbesma, Tygo Hutten en Pim Palmers namen een mooie beker mee naar huis.

Al met al een goede en sterke wedstrijd vandaag bij de Bissinghcrossers in Ommen! De derde wedstrijd van het district wordt op zaterdag 14 mei verreden bij Het Twentse Ros in Hengelo.

Linkjes tussenstand en media

Tussenstand districtskampioenschap

Finale filmpjes via CRT Raalte