Districtswedstrijd A1 Klazienaveen

Nadat vorige week onder stralende omstandigheden de openingswedstrijd in Ommen was gereden stond vandaag de eerste districtswedstrijd van 2022 in Klazienaveen op het programma. Ondanks dat het vandaag zo’n 15 graden kouder was dan vorige week, was het gelukkig wel droog. Het zonnetje deed nog een poging om door het wolkendek heen te prikken maar we hebben ook nog enkele sneeuwvlokjes gespot. Desondanks was het weer gezellig in en rondom de tent!


FCC de Vaart was goed vertegenwoordigd met 37 rijders aan de start. Voor een aantal was het de eerste echte wedstrijd, extra spannend dus! Quin Arkes was één van hen, helaas ging hij gelijk op de eerste bult na de startheuvel onderuit. Na bemoedigende woorden van Mirella en Rebekka stapte hij toch weer op zijn fiets en hielp Najara hem over de baan. Quin kon zo alsnog aan de wedstrijd deelnemen, wat een topper!

Levy Verrijt kwam uit bij de jongens/meisjes van 4-5 jaar en in de open klasse. Levy heeft zo hard gefietst, een mooie tweede plek, dat hij na de wedstrijd pardoes in slaap viel in zijn stoel.


Bij de jongens van 6 jaar verschenen Quin Arkes en Noah Balsala aan de start. Noah noteerde allemaal 1-tjes achter zijn naam en was ook in de finale de sterkste. Lenn Hutten vertegenwoordigde FCC de Vaart bij de jongens van 7 jaar. Hij reed een goede wedstrijd en kwam in de finale als derde over de streep.


FCC de Vaart werd goed vertegenwoordigd bij de jongens van 8 jaar waarbij de halve finale werd gereden door Daan Winters en Kyan Moes en in de finale reed Koen Pegtel naar een 6e plek en was er een 1-2-3-tje voor Divajo Balsala, Tobias Hagels en Bas Meulenbelt.


Stijn Hagedoorn, Tygo Hutten, Cas Palmers en Thijs Wiersma verschenen aan de start bij de jongens van 9 jaar. In de manches hadden zowel Cas als Tygo enkel 1-1-1 achter hun naam staan en ook in de halve finale waren zij beiden het snelste. In de finale reed Tygo als eerste over de streep, Cas moest genoegen nemen met een derde plek. Thijs ging helaas onderuit, maar hij pakte zijn fiets en reed de race keurig uit.


Bij de jongens van 10 jaar verschenen Julen Beltman, Jace de Roover, Gilian Kleine, Nick Rumph en Noud Pegtel aan de start. Nick, Gilian, Jace en Julen zagen we terug in de halve finale en uiteindelijk mocht Julen ook nog door naar de finale.

Luuk Mulder, Pim Palmers en Thijs pol streden bij de jongens van 11 jaar voor de overwinning. Thijs Pol overtrof zichzelf en fietste mee in de finale. Pim en Luuk werden in de halve finale beiden eerste maar in de finale werd Pim eerste ten koste van Luuk die de tweede plaats innam.


Ook bij de jongens van 12 jaar was FCC de Vaart goed vertegenwoordigd met Kite von der Heide, Senn Eefting, Noah Gritter en Bas Winters aan het starthek. Noah, Bas en Senn zagen we ook nog terug in de finale maar helaas geen plek bij de eerste drie.

Mitchell Dunnewind en Finn Westerhof kwamen uit bij de jongens van 13 jaar. Finn zagen we nog terug in de finale. Justin Okken zagen we terug in de finale van de jongens van 14 jaar. Jorick Witten stond aan het starthek bij de jongens 15-16 jaar en Nick van der Veen en Robbie Hein reden bij de jongens van 17 jaar en ouder een finalerit.


En ook bij de meisjes werd er gestreden voor de beste plekken. Noa Verrijt fietste in de finale meisjes 6-7 naar een mooie eerste plek. Quinty Lijkendijk noteerde enkel 1-tjes achter haar naam bij de meisjes 8-9 jaar. Lhanieke Stuifzand deed datzelfde bij de meisjes van 10-11 jaar. Verdere finale plaatsen in deze klasse waren er voor Najara van Lieshout en Chantal Sijbesma die tweede werd. Willemijn Hein liet bij de meisjes 12-13 jaar iedereen achter zich.


Bij de finale open boys 6-7, girls 7-8 verschenen Lenn Hutten, Noah Balsala en Noa Verrijt aan het starthek. Noah pakte de tweede plek, Lenn werd derde. Bij de finale open boys 8-9, girls 9-10 zagen we Lhanieke Stuifzand, Chantal Sijbesma, Tygo Hutten, Divajo Balsala en Cas Palmers terug. Hier was het een 1-2-3-tje voor FCC de Vaart met Lhanieke, Tygo en Chantal. Pim Palmers was in de finale open boys 10-11, girls 11-12 de snelste en pakte het goud.

En zo zijn de eerste puntjes voor het eindklassement weer verzameld en kijken we terug op een geslaagde dag. De eerstvolgende districtswedstrijd staat gepland op 30 april in Ommen.

Tussenstand districtsklassement