Veluws Kampioenschap 2019 Putten

Veluws Kampioenschap 2019 Putten

Zaterdag 19 oktober vertrokken er 10 rijders van FCC de Vaart om deel te nemen aan het laatste Provinciaals Kampioenschap dit jaar. Het Veluws Kampioenschap 2019 Putten.

De verwachtingen van het weer we niet zo best. Bij aankomst in Putten was het gelukkig droog. Met een enkele kleine miezerbui kon er worden getraind. Daarna was het wachten op de startlijsten. Om 11.00 uur kon er ook daadwerkelijk gestart worden.

De manches:

De manches liepen voorspoedig en er werd druk gestreden om een plekje in een kwart- of halve finale. Voor de jongens 9 jaar en 10 jaar was er een kwart finale. Na de manches was het voor Kite von der Heide helaas al gedaan. Na de kwart finales was dit kampioenschap helaas al ten einde voor Dani Groen en Koen Jans. Robin Boessenkool wist zijn kwart finale goed door te komen en kwam als eerste over de finish en kon hiermee door naar de halve finales.

De finales:

In de halve finales kwamen Sil Strijker, Bjorn Boessenkool, Robin Boessenkool en Jorick Witten aan de start om te proberen een plekje te bemachtigen in de finales. Helaas had Jorick een slechte start en kon dit niet meer goed maken. Met een 6e plek was dit niet genoeg om de finale te gaan rijden. Sil, Bjorn en Robin werden in hun halve finale allemaal tweede en konden daarmee in de finale aan de start verschijnen.

In de finales hadden we aan de start Sil Strijker, Bjorn Boessenkool, Robin Boessenkool, Leanne Witten en Romy Groen. Helaas wist geen van hen als eerste de finish te bereiken maar hebben hard gestreden

De uitslagen:

7e plek: Romy Groen (m10/11)
6e plek: Leanne Witten (m8/9)
3e plek: Bjorn Boessenkool (j8)
2e plek: Sil Strijker (j8) en Robin Boessenkool (j10)

De volledige uitslagen zijn te vinden op Facebook van de NFF

FCC de Vaart Veluws Kampioenschap 2019 Putten FCC de Vaart Veluws Kampioenschap 2019 Putten