Overijssels Kampioenschap bij FCC De Bissinghcrossers in Ommen

Zaterdag 16 oktober stonden er namens FCC de Vaart maar liefst 32 rijders aan de start van het Overijssels Kampioenschap bij FCC De Bissinghcrossers in Ommen. De dag in Ommen begon zwaar bewolkt en het was kil, de zon kwam er nog niet aan te pas. Maar het belangrijkste: “Het was droog”. Met goede zin begonnen de jongste rijders met hun trainingsblok om 08.45 uur. Gevolgd door de 13 jaar en ouder die om 09.45 uur aan hun trainingsuurtje konden beginnen.

Om 11.00 uur was de start van de 70 manches die verreden moesten worden, dit alles liep mooi vlotjes door en na 50 minuten had iedereen al een eerste manche gereden. Ondertussen werden her en der de handen en voeten wat koud en gingen de kragen langs de baan wat hoger dicht. Het bleef kil en koud. Na de 2 en 3 manches was er voor de jongens 9 jaar, jongens 10 jaar en 2 promotieklasses een kwart finale. Sil Strijker, Pim Palmers, Bjorn Boessenkool en nogmaals Pim Palmers in de promotie klasse wisten de kwart finales door te komen. Helaas voor Nick Rumph stopte hier de wedstrijd. Na een korte pauze konden de rijders zich opmaken voor de halve finales

Voor FCC de Vaart gingen in de halve finales voor FCC de Vaart in totaal 8 rijders aan de start om een plekje te gaan bemachtigen in de finales. Er werd hard om hard gestreden om dit te halen. Ook hier wisten Sil Strijker, Bjorn Boessenkool en Pim Palmers (promotieklasse) zich te plaatsen voor de finales. Na de halve finales was de strijd gestreden voor Lenn Hutten, Tygo Hutten, Pim Palmers, Robin Boessenkool en Justin Okken.

In de finales zien we naast de heren uit de halve finales ook een aantal andere rijders aan start. Maar liefst 12 rijders die mogen strijden om de titel Overijssel Kampioen. Wat werd er ook in deze finales hard gewerkt om dat bovenste treetje van het podium te bereiken. Die bovenste trede werd alleen bereikt door Niels Verrijt (cruisers 31-44). Hij mag zich Overijssels Kampioen noemen. Hieronder de overige resultaten en een linkje naar de volledige clubuitslag.

FCC de Bissinghcrossers Ommen dank voor een top organisatie. Wij maken ons op voor nog een aantal mooie wedstrijden.

UITSLAG FINALES
7e plek voor Lisa Mepschen (cruisers) en Pim Palmers (promotieklasse/B finale)
6e plek voor Arwen van Lieshout (M14-15)
4e plek voor Divajo Balsala (J7), Noa Verrijt (M6-7) en Quinty Lijkendijk (M8-9)
3e plek voor Bjorn Boessenkool (J10) en Chantal Sijbesma (M10-11)
2e plek voor Sil Strijkers (J10), Hayden Hagendoorn (M8-9) en Lisa Mepschen (M16+)
1e plek voor Niels Verrijt (cruisers)

Clubuitslag

Foto’s door Remco Huvermann

Video’s finales door CRT Raalte

Bron: Eigen foto