Overijssels Kampioenschap 13 april 2019 Hengelo

Overijssels Kampioenschap 2019 Hengelo

13 April reisden we met 21 BMX rijders af naar FCV het Twentse Ros in Hengelo voor het Overijsssels Kampioenschap 2019. Het was erg koud bij aankomt en hebben dan ook alle weersomstandigheden meegemaakt vandaag van sneeuw tot zonneschijn gedurende deze lange fietscrossdag. Nadat iedereen lekker warm getraind was begonnen we om 11 uur aan de wedstrijd.

De meiden

De meiden van FCC de Vaart hebben vandaag allemaal hele goede manches gereden met prima resultaten en hadden dan ook bijna allemaal een rechtstreekse finale plek of 4e manche bemachtigd. Lisa Mepschen zowel bij de cruiser als de 18 jaar en ouder meiden 2e geëindigd. Ook Lhanieke Stuifzand (meisjes 6/7) een mooie 2e plaats en in dezelfde klasse eindigde Chantal Sijbesma als 5e. Voor de dametjes Willemijn Hein (meisjes 8/9) en Romy Groen (meisjes 10/11) was er een 6e plaats in hun finale ronde. Heel knap van Romy want dit was haar 1e PK.

De Jongens

De jongens waren met zijn 15-en vertegenwoordigd en begonnen allemaal met goeie moed aan de manches helaas voor 7 van deze rijders eindigde het al na de 3 manches en gingen niet door naar de halve finale.

Na een lange pauze pepten de overige 8 jongens zich weer op voor de halve finales. Helaas voor 5 van de jongens viel hier het doek. Ėėn van de ongelukkigen was Nick van der Veen die er de hele dag goed bijzat bij de jongens van 14 jaar hij was bezig met een goeie inhaalpoging voor plek 4 maar kwam samen met zijn tegenstander hard ten val.

De finales gingen we in met 3 rijders Jorick Witten ging bij de jongens 12 jaar goed van start en kwam als 5e uit de eerste bocht . Zette de aanval in voor plek 4 jammer genoeg kwam hij de 2e bocht niet lekker uit waardoor hij de aanval niet kon doorzetten maar netje als 5e is gefinisht.

De andere 2 finale rijders waren de gebroeders Boessenkool. Robin kende sterke manches maar in de finale kwam hij als laatste weg bij het starthek door goed doortrappen op de baan wist hij toch nog als 5e over de streep te fietsen bij de jongens van 10 jaar. Zijn broertje Bjorn zijn dag verliep bijna vlekkeloos op 1 foutje na in de 3e manche maar ook die wist hij goed te maken Bjorn vloog de hele dag van start en ook niemand wist hem voorbij te fietsen ook in de finale ging hij als een vuurpijl van start en was niet bij te houden en werd vandaag dan ook Overijssels Kampioen bij de jongens van 7 jaar.

fcc de vaart