NK NFF 2020 Assen

Eindelijk was het dan zover! Tijd voor een mooie wedstrijd en wel het NK NFF 2020 bij FC Unitas in Assen. Maar liefst 20 rijders van FCC de Vaart zullen vandaag strijden op dit NK NFF. Met de nodige maatregelen, in 2 blokken en met een livestream, maar wat het fijn dat het kan!

Zaterdag 19 september begint koud maar al snel loopt de temperatuur in het zonnetje lekker op.

NK NFF: BLOK 1

Voor FCC de Vaart komen in blok 1 op de ochtend 12 rijders aan de start. Van 08.00 uur tot 08.55 uur kan er worden getraind en vanaf 09.00 uur starten de manches.

Voor Jairo Osseforth, Dani Groen, Koen Jans en Chantal Sijbesma is het avontuur na de manches helaas al voorbij. Voor de Jongens 10 jaar een 1/4 finale. In deze kwart finale komt Kite von der Heide aan het starthek. Hij weet deze helaas niet door te komen naar de halve finale.

Voor de jongens volgen dan de 1/2 finales. Hierin staan aan het starthek Robin Boessenkool (Jongens 11), Cas Palmers (Jongens 7), Sil Strijker (Jongens 9), Pim Palmers (Jongens 9) en Bjorn Boessenkool (Jongens 9). Zij weten alle 5 de finales te bereiken.

In de finales komen ook meiden/dames weer aan bod en hebben we in totaal 7 rijders aan het hek. Bij meiden/dames zien we Lhanieke Stuifzand (Meisjes 8-9) en Lisa Mepschen (Cruisers 31-44 en Dames 30-). In de finales weet alleen Lisa het podium te bereiken met een mooie 3e plek.
Verder is er een 7e plek voor Cas Palmers en Bjorn Boessenkool, een 6e plek voor Lhanieke Stuifzand, een 4e plek voor Sil Strijker en Robin Boessenkool en een 8e plek voor Pim Palmers.

Staand vlnr: Kite von de Heide, Lisa Mepschen, Sil Strijker, Pim Palmers, Lhanieke Stuifzand, Chantal Sijbesma
Zittend/liggend vlnr: Robin Boessenkool, Dani Groen, Cas Palmers, Koen Jans, Jairo Osseforth, Bjorn Boessenkool

NK NFF: BLOK 2

Dan is het vanaf 14.00 uur tijd voor blok 2 waarin voor FCC de Vaart 8 rijders de strijd zullen aangaan. Zij trainen tot 14.55 uur en starten met de 1e manche om ± 15.00 uur. Ook hier wordt er direct weer hard gevochten om door te komen naar de finales. Helaas lukt dit niet voor Leanne Witten (Meisjes 10-11).

Voor de jongens 12 jaar is er een 1/4 finale, hierin komen Justin Okken en Finn Brakke aan het hek. Finn weet zijn kwart finale te winnen en gaat hiermee door naar de 1/2 finale. Voor Justin valt hier helaas het doek en zit het er voor hem op.

In de halve finales zijn 4 jongens aan de beurt te weten Finn Brakke (Jongens 12), Jorick Witten (Jongens 13), Jasper de Boer (Jongens 15) en Emil Pekel (Jongens 15). Het worden mooie 1/2 finales waarin Jorick, Jasper en Emil helaas te kort komen om door te kunnen naar de finale. Finn lukt het wel om de finale te bereiken.

In de finale komen voor FCC de Vaart 3 rijders aan de start. Lisa Mepschen (Meisjes 16+), Romy Groen (Meisjes 10-11) en Finn Brakke (Jongens 12). Zij gaan nog 1 keer volle bak om te proberen het podium te bereiken. Lisa weet voor de 2e keer deze dag in haar klasse een mooie 3e plaats te bereiken. Romy wordt 7e en Finn weet een 5e plaats te bereiken.

Staand vlnr: Finn Brakke, Jasper de Boer, Emil Pekel, Lisa Mepschen, Jorick Witten
Zittend vlnr: Justin Okken, Romy Groen, Leanne Witten
UITSLAGEN

Alle uitslagen zijn te vinden op de website van de NFF