Nijverdal: District B3 2019

District B3: FCV de Lochsprinters Nijverdal

Op zaterdag 28 september werd er in Nijverdal de districtswedstrijd B3 gereden. We waren bang voor regen, en velen hadden daarvoor voorzorgsmaatregelen getroffen, maar we hebben groot deel van de dag zelfs in de zon kunnen fietsen. Alleen de laatste finalisten van de dag hebben wat hemelwater op hun dak gekregen. Temperatuur zo rond de 16 graden en de baan die heel mooi was opgeknapt lag er weer helemaal top bij. Dus goede ingrediƫnten voor een mooie dag fietsen!

Er verschenen 54 rijders van FCC de Vaart aan de start. En er werd goed gefietst! Heel goed zelfs.

Jongens

Bij de jongens van 6 jaar wist Cas Palmers de eerste plek te bemachtigen. Jongens 7 jaar telde maar liefst 3 rijders van de Vaart die zich geplaatst hadden voor de finale. Gilian Kleine werd derde in de halve finale, Jairo Osseforth wist ook de derde plek te bemachtigen in de halve finale en Nick Rump zette een mooie vierde plek neer in de halve finale. Jongens 8 jaar kreeg deze week een podium wat geheel gevuld werd door rijders van de Vaart. Sil Strijker werd eerste in deze klasse, Pim Palmers wist een mooie tweede plek te verzilveren en als derde sloot Bjorn Boessenkool het rijtje af. Niek Hudepohl wist in de halve finale van deze klasse een tweede plek te bemachtigen. Bij jongens 9 jaar wist Dani Groen een mooie derde plaats in de halve finale te rijden. Jongens 10 jaar kende wederom een winnaar van de Vaart. Robin Boessenkool wist zowel in de manches als in de finale een eerste plek te noteren. Koen Jans haalde in de halve finale van deze klasse een mooie vierde plaats. Bij jongens 11 jaar haalde Justin Okken de derde plaats. Luuk Hudepohl wist in de halve de vierde tijd te noteren. Ook jongens 14 jaar had een rijder van de Vaart bij de top zitten. Emil Pekel wist de derde plaats te bemachtigen. Ten slotte haalde Nick van der Veen met een zeer snelle race bij jongens 15-16 jaar een tweede plaats.

Meisjes

Ook de meiden hebben weer gefietst of hun leven er van af hing. En dat resulteerde in een mooi aantal ere plaatsen. Bij de meisje 6-7 jaar wist Hayden Hagedoorn de tweede plek te verzilveren. Meisjes 8-9 jaar had ook een dame van FCC de Vaart in de top. Chantal Sijbesma wist ook de tweede plek te bemachtigen. Tevens tweede werd Romy Groen bij de meisje 10-11 jaar. En om dit rijtje af te maken werd Arwen van Lieshout tweede bij de meisjes 12-13 jaar. De enige eerste plek bij de meiden werd bezet door Lisa Mepschen bij de meisjes 14 jaar en ouder.

Open klasse

Er werd natuurlijk ook nog een open klasse gefietst. Daar werd Lhanieke Stuifzand glansrijk eerste bij jongens 6-7/meisjes 7-8.

Als je het zo eens terugleest was het voor de rijders van FC de Vaart een zeer vruchtbare dag in Nijverdal. En ook de rijders die niet de halve finale of finale wisten te halen hebben deze dag mooie punten bij hun naam kunnen noteren. We hebben van jullie genoten en hopen dat de komende wedstrijd op onze eigen baan een evenzo vruchtbaar resultaat gaat opleveren. Zet hem op!

De volledige uitslagen vind je hier

FCC de Vaart Nijverdal FCC de Vaart Nijverdal