Lichtjeswedstrijd Schoonebeek 2019

Lichtjeswedstrijd Schoonebeek

Zaterdag 2 november was het dan al weer tijd voor de afsluitende wedstrijd van het seizoen. De traditionele lichtjes wedstrijd in Schoonebeek werd weer verreden. Deze wedstrijd wordt aan het eind van de dag verreden zodat iedereen helemaal los kan gaan met lichtjes op de fiets en aan de kleding. Er kwamen meermaals de gekste uitdossingen van de startheuvel af. De sfeer zat er lekker in mede doordat Yemairo toch besloot om zonder lampjes aan z’n kleding te fietsen en met die lampjes de tent ook gezellig versierd werd. Het weer was ons gelukkig ook goed gezind, het bleef op een paar spatjes na lekker droog. Er werd tussen al deze verkleedpartijen door ook nog serieus hard gefietst om de winst in de manches en in de finales. Voor FCC de Vaart kwamen 27 rijders aan de start.

Jongens

Cas Palmers wist mooie manches te rijden maar moest in de finale helaas genoegen nemen met een 5e plaats. Bij de jongens 7 jaar mocht Nick Rump een finale rijden en werd hij mooi 3e. Bij de grote groep jongens van 8 jaar waren deze keer ook weer twee jongens aan het strijden om de winst. Zowel Sil Strijker (1-1-1) als Bjorn Boessenkool (1-1-2) reden hele goede manches en een heel goede halve finale waar ze beiden 1e werden. In de finale wist Sil de bovenste plaats op het ere schavot veilig te stellen en moest Bjorn helaas met een 3e plaats genoegen nemen. Pim Palmers die ook in de manches goed presteerde (2-2-1) en in de halve finale nog tweede werd, ging met de 5e plaats naar huis. Robin Boessenkool was oppermachtig bij jongens van 10 jaar. Met enkele eentjes achter zijn naam mocht ook hij op de hoogste trede van het ere schavot. Bij jongens 11 jaar deed Justin Okken ook goede zaken. Hij wist de tweede plek op zijn naam te schrijven.

Meisjes

Bij de meisjes 6-7 jaar zat er deze keer een debutante. Quinty Lijkendijk reed haar eerste wedstrijd en werd elke keer dat ze aan de start verscheen heel knap 2e. Ze mocht dan ook meteen een mooie beker mee naar huis nemen na dit debuut. Lhanieke Stuifzand deed bij de meisjes 8-9 jaar ook weer heel goede zaken. Ze werd na drie goed gereden manches in de finale 1e! Bij meisjes 10-11 werd er heel hard gestreden. Romy Groen wist deze spannende strijd te beslechten door een 2e plaats op haar naam te zetten. Bij meisje 12-13 was het ook spannend. De meiden waren erg aan elkaar gewaagd en deze strijd resulteerde voor Arwen van Lieshout in een 3e plek op het ere schavot. Bij de cruisers van alle leeftijden werd Annelies Alferink met allemaal 3tjes achter haar naam in de finale ook 3e.

Alle rijders gefeliciteerd met de behaalde overwinningen. Ik hoop dat jullie allemaal met trots terug kunnen kijken op een succesvol fietsjaar. Al met al was het een gezellige en erg vermakelijke, sportieve avond. Een waardige afsluiting van het fietsjaar 2019. Nu even rust in de keet en lekker trainen deze winter om volgend jaar weer keihard van start te gaan bij een nieuw fiets seizoen.