Gronings Kampioenschap 2019 Winschoten

Gronings Kampioenschap 2019 Winschoten

Zaterdag 12 oktober vertrokken in de vroege ochtend 22 rijders van FCC de Vaart naar het Gronings Kampioenschap 2019 Winschoten. Een dag die qua weervoorspelling niet veel goeds in het vooruitzicht had. Het had veel geregend maar ondanks dat lag de baan er verder wel goed bij. De nattigheid werd er voor de training nog eventjes weer afgehaald. De tenten opgezet zodat de rijders tussendoor lekker droog konden zitten.

De training begon nat met een fijne miezerige regen. Maar langzamerhand werd de lucht gebroken en probeerde de zon er door te komen. De rijders waren allen al mooi gekleurd van de natte baan maar hebben toch zonder al te veel last de trainingen kunnen rijden.

Dan is het 11 uur en wordt er aangevangen met de manches. Op een opdrogende baan zijn de omstandigheden af en toe best lastig met natte en droge stukken. Er wordt dan ook hard gestreden en we zien met regelmaat de mooie gele shirts van FCC de Vaart vooraan voorbij komen.

Na de manches is er voor een aantal klasses een halve finale. Ook hierin wordt flink gestreden voor een plekje in de finales.

Helaas zat de wedstrijddag er, voor finales, alweer op voor Lisa Mepschen (cruisers 16-44), Jairo Osseforth (J8), Jorick Witten (J12), Tristan Volkerts (J13) allen na een halve finale. En ook voor Cas Palmers (J6/M6/7), Kite von der Heide (J9), Dani Groen (J9), Koen Jans (J10), Justin Okken (J11), Nick van der Veen (J15), Nikolai Rodrigeuz Duinkerken (J15) en Leanne Witten (M8/9)

De resultaten na de finales:
7e plek: Chantal Sijbesma (M8/9) en Pim Palmers (J8)
5e plek: Lhanieke Stuifzand (M8/9) en Emil Pekel (J14)
4e plek: Lisa Mepschen (M16+) en Romy Groen (M10/11)
3e plek: Finn Brakke (J12) en Bjorn Boessenkool (J8)
2e plek: Robin Boessenkool (J10)
1e plek: Sil Strijker (J8)

Er zijn dus weer mooie resultaten en we wensen de rijders die volgende week starten bij het Veluws Kampioenschap in Putten veel succes!

De volledige resultaten zijn te vinden opĀ NFF Fietscross (facebook)

FCC de Vaart