Drents Kampioenschap Assen

Drents Kampioenschap Assen

Zaterdag 20 april 2019:
Na de kou van vorige week maken de 27 rijders van FCC de Vaart zich op voor een nieuwe nationale wedstrijd. Ditmaal staat het Drents Kampioenschap bij Unitas Assen op het programma. Onder zeer mooie en warme weersomstandigheden worden de trainingsblokken gereden. Nadat de lijsten bekend zijn gemaakt wordt er om ca. 11.15 uur wordt er gestart met de 63 manches. Als toeschouwers zien we mooie wedstrijden, wat valpartijen en gevechten tot aan de finish lijn.

Voor de jongens van 10 jaar is er zelf een kwart finale! Helaas valt hier het doek voor vandaag voor Koen Jans en Luuk Hudepohl. Robin Boessenkool weet zich wel te plaatsen voor de halve finales.

In de halve finales staan voor FCC de Vaart 9 rijders aan de start. Cas Palmers, Jairo Osseforth, Jorick Witten, Nikolai Rodrigues Duinkerken en Nick van der Veen weten helaas net niet de finales te halen.

In de finales staan er voor FCC de Vaart 11 rijders aan de start. Zij gaan strijden voor het hoogste plekje op het podium, de kampioenstrui en de bekers.

De resultaten:

2 Kampioenen: Bjorn Boessenkool (j7) en Finn Brakke (j11)
2e plaats: Lisa Mepschen (cruiser dames), Lhanieke Stuifzand (m6/7) en Lisa Mepschen (m18+)
5e plaats: Robin Boessenkool (j10) en Chantal Sijbesma (m6/7)
6e plaats: Sil Strijker (j8) en Willemijn Hein (m8/9)
7e plaats: Romy Groen (m10/11)
8e plaats: Kyane Osseforth (m10/11)fcc de vaart