DKON wedstrijd 2 Assen

DKON wedstrijd 2 Assen

Zaterdag 30 september was het alweer tijd voor de twee wedstrijd op NFF wedstrijd kalender. Op een erg zonnige en warme dag stonden er 16 rijders van FCC de Vaart aan de start van de tweede DKON wedstrijd die werd verreden in Assen. Op deze mooie en technische baan werd gestreden wie de titel beste club van regio Noord en Oost op z’n naam kon gaan schrijven. Ook waren er individueel prijzen te verdienen. Als je de eerste DKON wedstrijd eerder dit jaar in Schoonebeek ook had gereden dan kon je meedingen naar het eremetaal. Het deelnemersveld was anders dan bij de reguliere districtswedstrijden in regio Oost dus dat gaf eenieder ook weer heel andere tegenstanders. Leuk om ook eens op een laagdrempelige manier te strijden tegen andere clubs dan die in je eigen district.

De wedstrijd

Het systeem van manches en finale’s was alleen wel heel erg anders dan wij gewend zijn. Iedereen mocht een finale rijden en afhankelijk van welke punten je wist te bemachtigen bij de 4 manches voorafgaand aan deze finale’s werd je ingedeeld in de F,E,D,C,B en A finale. De eerste van de F finale mocht doorstrijden in de E finale en zo werd er doorgewerkt naar de A finale waar de beste rijders van de dag om de bekers gingen strijden. 

De persoonlijke resultaten

De rijders die deze dag de bekers mee naar huis mochten nemen waren bij de jongens 7-8 Sil Strijker, die deze dag ook weer mega hard heeft gestreden en daardoor op de 3e plaats op het podium mocht staan. Bij de jongens 13-14 deed Emil Pekel zeer goede zaken. Hij moest in de A-finale een aantal rijders aan zich voorbij laten gaan maar wist met zijn behaalde punten van de vorige race toch de eerste plaats op het ere podium te bemachtigen! 

De meiden van de Vaart waren ook weer lekker bezig en hebben mooie races laten zien. Met ook zeer goed resultaat. Maar liefst 3 meiden wisten het ere podium te halen en mochten een beker mee naar huis nemen. De enige op de bovenste en eerste plek toch verschijnen was Lhanieke Stuifzand. In de A-finale van meisjes 7-8 moest ze een paar rijders voor laten gaan maar ook zij wist met de punten van de vorige race haar verdiende eerste plek te verzilveren. Op de voet gevolgd door Chantal Sijbesma die in Assen als tweede over de streep kwam en daarmee dus een mooie 2e plaats in het klassement wist zeker te stellen. Bij de meisjes 11-12 verscheen Arwen van Lieshout aan de start. Ze zette een mooie constante lijn door en wist daarmee een beker te bemachtigen op de 3e plaats. 

Clubresultaat

Iedereen die gereden heeft, deze wedstrijd en die in Schoonebeek, heeft keihard gestreden. De punten voor het club klassement logen er dan ook niet om! We mochten na twee gereden wedstrijden de vierde plaats in het eindklassement op onze naam schrijven. De eerste drie plekken waren voor drie clubs uit regio noord dus dat maakt van ons op dit moment de beste club van regio oost 😉 Al met al een lange maar mooie wedstrijd dag. 

Overzicht alle resultaten

Eindstand DKON Rijders

Eindstand clubs

FCC de Vaart FCC de Vaart