DKON wedstrijd 1 Schoonebeek

DKON wedstrijd 1 Schoonebeek

Op naar de 1e wedstrijd voor het DKON (Districts Kampioenschap Noord en Oost) voor een leuke sportieve dag in Schoonebeek. Een dag met rijders uit de districten Noord en Oost om te kijken welke van de clubs zich de beste van deze 2 districten mag noemen.

Van FCC de Vaart staan er deze dag 10 rijders klaar om de strijd aan te gaan. Het is een mooie warme dag en we zoeken langs de baan een mooi plekje onder de bomen in de schaduw. Heerlijk om daar te vertoeven, maar er moet ook gefietst worden. Vanaf 10.00 uur kan er getraind worden. Hier wordt lekker gebruik van gemaakt om de baan goed te verkennen en aan te voelen.

Om 11.30 uur wordt er gestart met de wedstrijden. Er worden tijdens deze wedstrijden 4 manches gereden en daarna is er voor alle rijders een finale. De finales beginnen met de G-finales die rijder die daarin eerste wordt mag door naar de F-finale enz. In welke finale je voor het eerst fiets is afhankelijk van je resultaten in de manches.

Voor onze rijders begint het met een C-finale. Justin Okken, Jorick Witten en Koen Jans moeten in de C-finales aan de bak. Zij weten helaas de volgende finale niet te halen, Justin wordt 4e, Jorick en Koen worden beide 2e. In de B-finale staat Devonn Assen aan de start, hij eindigt in zijn finale als 6e .

Dan is er nog de A-finale, hier zien we Sil Strijker, Lhanieke Stuifzand, Arwen van Lieshout, Chantal Sijbesma, Emil Pekel, Leanne Witten.

Een 4e plek is er voor Leanne witten, een 3e plek voor Arwen van Lieshout, een 2e plek voor Lhanieke Stuifzand en Sil Strijker en een mooie 1e plek voor Emil Pekel.

De tweede wedstrijd van het DKON is op 31 augustus in Assen. Daar zullen deze rijders weer aan de start staan.

FCC de Vaart