Districtswedstrijd 1B Raalte

Eindelijk, de eerste districtswedstrijd na corona en de eer was aan Raalte. Voor sommige rijders al een lange tijd geleden, voor anderen de eerste ‘echte’ wedstrijd! Vol spanning verschenen 48 rijders aan de start. Het was gezellig in en rondom de tent van FCC de Vaart en teamgenoten werden vanaf de zijlijn aangemoedigd. Ook de weergoden waren ons gunstig gezind. Het was weliswaar bewolkt maar met zo’n 18 graden perfect fietsweer.

Bij de cruisers was Niels Verrijt vandaag oppermachtig en hij vloog onder luid gejuich over de baan. Bij de meisjes 6/7 jaar was ook dochter Noa Verrijt zowel in de manches als in de finale de sterkste. Ditzelfde gold voor Lhanieke Stuifzand bij de meisjes 10/11 jaar. Bij de open klasse herhaalde zij dit kunstje nog eens.Tygo Hutten was onverslaanbaar bij de jongens van 8 jaar en bij de jongens 10 jaar was Niek Hudepol de sterkste. Hij won de manches en de halve finale. Ook in de finale lag hij op kop maar helaas ging hij onderuit in de derde bocht en moest hij genoegen nemen met een achtste plaats.

Bij de meisjes werden er verder goede zaken gedaan door Chantal Sijbesma die zowel in de manches als in de finale een mooie tweede plaats behaalde bij de meisjes 10/11 jaar. Willemijn Hein werd consequent derde bij de meisjes 12/13.

Ook bij de jongens werd er volop gestreden. Noah Balsala werd knap eerste in de finale bij de jongens van 6 jaar. Bij de jongens van 7 jaar was FCC de Vaart goed vertegenwoordigd. In de finale was er een tweede plaats voor Tobias Hagels gevolgd door Divajo Balsala. Lenn Hutten werd achtste in de finale. Ook bij de jongens 9 jaar waren er finaleplaatsen. Jairo Osseforth haalde in de manches en halve finale een eerste en 3 tweede plaatsen. In de finale moest hij genoegen nemen met een mooie derde plaats. Nick Rumph werd in de finale zesde en Julen Beltman haalde een zevende plaats.

Bij de jongens van 10 jaar was er naast Niek Hudepol een finaleplaats voor Gilian Kleine waar hij zevende werd. Luuk Mulder werd bij de jongens van 11 jaar vijfde in de finale en bij de jongens van 13 jaar wist Justin Okken vijfde te worden in de finale, Rick Dijk werd hier zevende. Jorick Witten reed sterk in de manches bij de jongens 14 jaar, in de finale werd hij 6e. Ook bij de jongens van 17 jaar en ouder was de FCC Vaart vertegenwoordigd. Nick van der Veen behaalde een tweede plaats en Jasper de Boer werd 5e in de finale.

Al met al is er sterk gefietst vandaag en hebben alle rijders weer een aantal puntjes bij kunnen schrijven. Op naar de volgende wedstrijd!

Kijk hier voor uitslagen, foto’s en de tussenstand van het klassement

Bron: Foto’s door Chritiaan Kleen Scholten (FCV de Lochsprinters)