District B5 Raalte, wie wordt er districtskampioen?

District B5 Raalte, wie wordt er districtskampioen?

En toen was alweer de laatste districtswedstrijd van de NFF regio Oost aangebroken. District B5 werd deze keer in Raalte verreden. Het was de laatste kans om punten te verdienen voor het algemeen klassement want deze dag werden ook de bekers uitgereikt en de districtskampioenen van het naseizoen van 2019 bekend gemaakt. Voor FCC de Vaart verschenen 53 rijders aan de start. Er werd hard gestreden voor de laatste puntjes en dat resulteerde meermaals in een mooie plek in de finales die deze dag verreden werden.

Districtskampioen

Bij de jongens reed Cas Palmers een erg mooie rit. Hij mocht in Raalte een tweede plek op zijn naam zetten maar dat deerde niks want met al zijn punten verzameld uit de eerder verreden wedstrijden mag hij zichzelf districtskampioen van de jongens 6 jaar noemen. Ook bij de jongens 8 jaar was er een districtskampioen van FCC de Vaart. Sil Strijker bleef ook deze dag ongeslagen en wist met allemaal eentjes achter zijn naam de titel veilig te stellen. Dezelfde truc haalde Lisa Mepschen uit. Met enkel eentjes achter haar naam was ze de rest van de dames wederom te sterk af en werd ze districtskampioen meisjes 14 jaar en ouder.

Jongens

Er werd nog meer goede zaken gedaan deze dag. Bjorn Boessenkool wist bij jongens 8 jaar een 2e plaats veilig te stellen en Pim Palmers werd 3e in deze klasse waardoor het gehele ere-podium gevuld was door FCC de Vaart! Bij jongens 10 jaar moest Robin Boessenkool na een sterk gereden competitie helaas genoegen nemen met een 2e plaats. Het verschil met de nummer 1 was slechts 1 punt. Justin Okken wist met een mooie constante ritten in de competitie een 3e plaats te behalen bij jongens 11 jaar. Datzelfde wist Jasper de Boer bij jongens 14 jaar te doen. Hij werd ook 3e in het algemeen klassement.

Bij de jongens 6 jaar heeft Tygo Hutten ook een mooie serie wedstrijden gereden. Hij werd 5e in het eindklassement. Bij jongens 7 jaar werd Jairo Osseforth 4e in het klassement. Niek Hudepohl mocht een 5e plaats noteren achter zijn naam bij jongens 8 jaar. Kite von der Heide mocht ook een 5e plaats noteren bij de jongens 9 jaar. Ook bij jongens 13 jaar was er een mooie 5e plaats voor Ivan Groote. Bij jongens 14 jaar werd er ook alle wedstrijden keihard gestreden en dat resulteerde voor Emil Pekel in een 5e plaats bij jongens 14 jaar.

Meisjes

Bij de meisjes 6-7 jaar reed Hayden Hagedoorn in Raalte een mooie 2e plek en wist daarmee haar 2e plek in het eindklassement te verzilveren. Bij de meisjes 8-9 mochten Lhanieke Stuifzand een 3e plaats en Chantal Sijbesma een 4e plaats op hun naam te zetten. Ook bij meisjes 10-11 jaar was FCC de Vaart mooi vertegenwoordigd in de voorhoede. Een mooie 2e plek mocht Romy Groen noteren na een constant verreden competitie. Willemijn Hein wist in deze klasse de 4e plek te bemachtigen. Meisjes 12-13 kent ook een prijswinnaar van FCC de Vaart. Arwen van Lieshout reed in Raalte wederom overtuigend naar een 2e plek en wist daarmee ook de 2e plaats in het klassement te behalen.

Ik denk dat veel rijders van FCC de Vaart kunnen terugkijken op een goed naseizoen en hebben gestreden op de toppen van zijn of haar kunnen. Ook de rijders die hierboven niet vermeld zijn hebben zeer mooie races laten zien en hebben één of meerdere persoonlijke doelen weten te behalen. Terecht iets om zeer trots op te zijn!! Nu goed de winter door trainen en dan keihard het seizoen van 2020 starten. Ga zo door!

Alle rijders willen langs deze weg de trainers bedanken voor hun trainingen / adviezen / hulp!

Volledige uitslag

De volledige uitslag is hier te vinden.

Onze Districtskampioenen in actie

FCC de Vaart District B5 Raalte FCC de Vaart District B5 Raalte FCC de Vaart District B5 Raalte