District B1 Hengelo

District B1 Hengelo

Op de laatste zaterdag van de zomervakantie werd de eerste districtswedstrijd van seizoen B in Hengelo verreden. Deze zonnige dag kwamen er veel rijders van FCC de Vaart aan de start om het seizoen te openen. Van de training zomerstop was weinig te merken. Fris en fruitig kwam menigeen weer aan de start en werd de eer verdedigd in soms een nieuwe klasse dan voor de vakantie. Er werden strakke manches verreden en mooie resultaten neergezet. Ook door de nieuwelingen die deze dag hun eerste wedstrijd reden. Sommige races waren zo spannend dat de uitslag voor ons als toeschouwer niet eens op het eerste gezicht duidelijk was. Al met al een zeer geslaagde en spannende dag op deze mooie baan.

De Jongens 

Bij de jongens deden vooral Cas Palmers bij jongens 6 jaar en Sil Strijker bij jongens 8 jaar, goede zaken door de winst te pakken en het volledige aantal punten op hun naam te schrijven. Allebei onverslagen in de manches en eerste in de finales. Ook Bjorn Boessenkool (jongens 8 jaar) deed erg goede zaken. Onverslagen in de manches maar in de finale moest hij toch genoegen nemen met de tweede plek. 

De Meiden

De dames waren deze wedstrijd ook weer sterk vertegenwoordigd in de voorhoede. Zowel Hayden Hagedoorn bij meisjes 6-7 jaar,  als Lisa Mepschen bij dames 14 jaar en ouder, kwamen onverslagen door de manches en konden in de finale ook nog eens het volledige aantal punten op hun naam schrijven. Bij de meisjes 10-11 jaar, wist Romy Groen het te brengen tot een verdiende tweede plek. Arwen van Lieshout werd bij de meisjes 12-13 jaar ook tweede en heeft daarmee haar seizoen ook mooi weten te openen. 

Open Klasse

In de open klasse was Lhanieke Stuifzand de dame die iedereen eruit reed in de finale van en met de eer mocht strijken. Zij mocht een mooie beker mee naar huis nemen. 

Al met al een zeer geslaagde dag. Goed gereden allemaal, ga zo door!

Bekijk hier de volledige uitslagen, tussenstand en vele mooie foto’s

FCC de Vaart FCC de Vaart