District A2 Klazienaveen

District A2 Klazienaveen

Zaterdag 11 mei reisden we af naar Klazienaveen, na een koude week was het prima toeven rondom de baan met een graadje of 15 en een lekker zonnetje. Zowel voor de rijders als begeleiders erg fijn en perfect fietsweer.

Met maar liefst 48 rijders van FCC de Vaart zijn we een mooie verschijning rondom de baan van FCC Rapid Wheels, de gele clubshirts zoeven bij het infietsen over de baan. Een uur lang is er tijd om de baan goed te verkennen en daar maken onze leden dankbaar gebruik van

De dag begint mooi op tijd met om 10.30 uur de eerste start, inclusief de open klasse zijn er 51 starts. In de manches wordt er hard gefietst en gestreden voor een plekje in de halve finales en finales, er zijn een paar kleine valpartijtjes geweest.

Voor 6 leeftijdsklassen worden er halve finales gereden, 29 rijders van De Vaart moeten fietsen in de halve finale om een plek in de finale te bemachtigen.

Na de halve finales maken we ons op voor de finales, maar liefst 21 rijders van De Vaart hebben zich geplaatst voor de finales, wat een toppers.

Maar liefst 5 fietsers van De Vaart komen na een spannende strijd als 1e over de finishstreep: Björn, Sil, Jeffrey, Chantal en Romy super gedaan!

Verder hadden we 4 x een 2e plek en 1 x een 3e plek. Al met al weer een super mooie dag met mooie punten voor het klassement.

Er waren een paar rijders die ook nog goede moed hadden om ook de open klasse te fietsen en ook dit was niet voor niets; Lhanieke gefeliciteerd met je 2e plek en André met je 3e plek.

Succes met trainen de komende week en op naar Haaksbergen voor District A3.

 

De uitslagen en tussenstanden vindt je hier

 

fcc de vaart